Jumat, Oktober 22, 2021
BerandaOpiniBanyumasanZonasi? Muyengi

Zonasi? Muyengi

fokusbanyumas.id, Humaniora – Ndean, kiye ndean.. meh kabeh wong tuwa sing agi ngurusi lan mbiayani bocah sekolah jaman ayawene, ngrasakna bab sing kaya kiye, kaya sing detulis nang latar fesbuke kang Yayo Ledug.

Kaya kiye tuilisane:

Puyeng…… Puyeng…. siki akeh wong tua puyeng…

Nyong ngendhong nggone batirku neng Kecamatan Cilongok, kebeneran kecamatan Cilongok, ya pada kaya kecamatanku Kembaran, sing ora nduwe Sekolahan SMA Negeri,.. anane zonasi… duh… mumeti..

Kanca multi Link sing sedurunge pada ngopi bareng, kanca sing perek karo kahyangan pendidikan pada mlipir, wedi mbok dijaluki tulung nglebokna bocah sekolah.

Dewan sing dudu bidange ya kebek kertas nomor pendaftaran, apa maning para pejabat dan pengampu kebijakan kayong ngadhug dhiug titipan, sing akhire nambah pegawean, sebab mumeti, wis tumpuk baen, begya ya ketampa, barang ora ketampa ya dudu rejekine sing titip,. (kayong kaya kuwe).

Apiik sih zonasi… Tujuane pemerataan, TAPI DISIAPNA SARANANE, DIGAWE DISIT SEKOLAHANE… dadi aja jaminan kena zona perek, ben ana jaminan rakyat bisa sekolah kabeh.

Sekolahane ben ora ana, koh diukur jarak kang tempat tinggal siswa… ya kaya cah cilongok/sing umaeh adoh, dadi melasi..

Jajal kuwe dipikir, wahai para Pejabat, Para Dewan… Nggolet ilmu kuwe wajib, nek dalan nggolet ilmu, dikepenakena, toli rika kabeh olih sawab pahala…

Puyeng….Puyeng….nganti ana sing takon per kursi cah sekolah janen pira regane..?

Gweh… mbok malah dadi gawe wong mikir ora apik…

Apa balekna kaya mbiyen maning, sing pinter ya gampang mlebu sekolah favorite,…

Puyeng…. puyeng… puyenge ora bisa ditambani paracetamol.

#Ngik

Sisi Lain

Berita Populer

error: Konten ini tidak bisa di copy !!
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hubungi kami disini